Kennismaking nieuwe collega's - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

6 augustus 2024
|
Nieuws

Kennismaking nieuwe collega’s

Kennismaking nieuwe collega’s 

Wie zijn de mensen achter ons werk? Wij stellen Mechteld Lehr, Suzanne Smeink, Willeke Bieze graag aan u voor, onze nieuwste aanwinsten van het team!  

Mechteld Lehr – Adviseur

Wat is je achtergrond? 

Ik heb een master in Biomedische Technologie van de Universiteit Twente. De afgelopen 12,5 jaar ben ik in het UMC Utrecht werkzaam geweest als coördinator klinisch onderzoek, stafadviseur en sinds 2021 als strategisch adviseur bij de afdeling Orthopedie. 

Van welke werkzaamheden krijg jij de meeste energie? 

Complexe vraagstukken doorgronden, organisatie en coördinatie van projecten, en als team stap voor stap verbetering bereiken. Daarnaast haal ik veel energie uit het (persoonlijke) contact met verschillende collega’s en diversiteit in mijn werk. Ik kijk er dan ook naar uit om met jullie kennis te maken! 

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie? 

Ik zie de kans om vanuit een bestaand netwerk de regioplannen verder uit te werken en de acute zorgketen te versterken. Om van elkaar te leren en ieders expertise, goede ideeën en energie optimaal te benutten. Tegelijkertijd is de transitie die nodig is om de zorg toekomstbestendig te maken een enorme uitdaging. Verschillende belangen samenbrengen en ondanks grote afhankelijkheden van bijv. financieringssystemen toch met elkaar aan de slag te gaan. 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd? 

Patisserie, genieten van de zon en leuke dingen ondernemen met mijn gezin, familie en vrienden. 

 

 Suzanne Smeink – van Schie Adviseur

Wat is je achtergrond? 

Lang geleden, startte ik als verpleegkundige in de VU op de afdeling VPLU, (Plastische chirurgie en Urologie) om mijzelf vervolgens te specialiseren tot IC verpleegkundige, geïnspireerd door de traumaheli (die was destijds ook net gestart op de VU). Wat een prachtige werkomgeving. En toch… de onregelmatigheid en tegelijkertijd een jong gezin in opbouw bleek een slechte combinatie voor mij en ik verliet met pijn in het hart de verpleegvloer. Na ervaring buiten het ziekenhuis begon ik 8 jaar geleden in het LUMC waar ik de rol van relatiemanager huisartsen mocht vormgeven en invullen. Het waakvlammetje van de acute zorg is altijd blijven branden en de aanstelling bij het Netwerk Acute Zorg, werkend vanuit AmsterdamUMC maakt voor mij de cirkel rond!  

Van welke werkzaamheden krijg jij de meeste energie? 

Betrokken zijn en meedenken met professionals (zij die het échte werk verzetten) en beleidsmakers in de keten en ondersteunen bij de uitdagingen en obstakels in hun werk zodat patiënten snel op de juiste plek zijn en de juiste zorg kunnen ontvangen. Dat maakt het voor mij betekenisvol.  

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie? 

Samenwerken is leuk, hard werken en investeren. Samen ontwikkelen en implementeren daar spat de energie vanaf. Als de successen (hoe klein ook) met elkaar gevierd worden geeft dat echt een boost aan de samenwerking. Maar hoe laten we de klokken gelijklopen? Hoe houden we de gezamenlijke ambitie scherp, daar zie ik de uitdaging.  Maar eerlijk? Een baan zonder uitdaging…ik moet er niet aan denken!  

Wat doe je het liefste in je vrije tijd? 

Onze twee kinderen hebben recent het nest verlaten dus veel tijd om te spenderen. Dat lukt vrij aardig, sterker nog, de agenda vult zich vanzelf. Je kan me vinden bij een cabaretvoorstelling, dansend aantreffen op een festival maar ook in de natuur tijdens het wandelen met onze hond (die gelukkig nog wél thuis woont). Verder zijn we zijn niet vies van een fijn restaurantje of kokkerellen zelf lekker thuis.   

 

Willeke Bieze

Traumaregistratie medewerker

Wat is je achtergrond? 

 Apothekersassistente met brede werkervaring en verder heel positief gestart bij traumaregistratie NAZNHFL in het Amsterdam UMC. 

Van welke werkzaamheden krijg jij het meeste energie?  

Planning en organisatie. 

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie?  

Kansen: Door de fijne samenwerking en goede communicatie met collega’s kunnen wij als team de traumaregistraties nog meer verbeteren. 

Uitdagingen: Inlezen van de medische verslaglegging in het patiëntendossier en deze volgens AIS coderen. 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Lezen, koken, wandelen en uitgaan in de breedste zin van het woord. 

 

 

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: