Sector ROAZ wordt ROAZ-bestuur - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

6 augustus 2024
|
Nieuws

Sector ROAZ wordt ROAZ-bestuur

Sector ROAZ wordt ROAZ-bestuur

Op 21 mei 2024 vond het tweede Sector-ROAZ van dit jaar plaats. Het Sector-ROAZ wordt bezocht door deelnemers uit alle sectoren uit de acute keten. Iedere sector heeft een vertegenwoordiger afgevaardigd die deelneemt aan het Sector ROAZ en de achterban informeert over (eventueel) genomen besluiten.   

Op de agenda van dit overleg stond onder andere de evaluatie van de huidige ROAZ-structuur. De huidige ROAZ-structuur is voortgekomen uit de ”crisis-ROAZ structuur” tijdens de COVID-pandemie en lijkt minder goed te passen dan destijds. Tijdens verschillende gesprekken met bestuurders en deelnemers is opgemerkt dat de structuur onduidelijk is en in sommige gevallen wordt betrokkenheid gemist.   

In het Sector-ROAZ overleg is daarom besloten om de voorzitters van de verschillende subregio’s, die zich bezighouden met de sub-regionale ROAZ-plannen, ook uit te nodigen bij het Sector ROAZ. Vanaf heden zal het Sector ROAZ dan “ROAZ-bestuur” heten. In het ROAZ-bestuur nemen naast de vertegenwoordigers uit de sectoren, ook de voorzitters van de subregio’s deel. Hierdoor wordt betrokkenheid, vooral t.a.v. de uitwerking van de ROAZ-plannen, vergroot.   

De voortgang van het TAZK-programma/de ROAZ-plannen en zorgcoördinatie zijn ook besproken. Als er snelle toetsen ingediend worden, moet dit voor 1 juli plaatsvinden, waarna de definitieve aanvraag voor het transformatieplan voor 1 oktober ingediend moet zijn. In de vergadering wordt opgemerkt dat het voor veel projectleiders lastig is om de snelle toets in te dienen omdat niet altijd duidelijk is waar deze aan moet voldoen of hoe de resultaten gekwantificeerd kunnen worden. Aan de verzekeraar wordt gevraagd of hier meer informatie over gedeeld mag worden, maar deze geeft aan niet zonder meer alles te kunnen delen. Goedgekeurde plannen worden wel gedeeld en organisaties mogen zelf benaderd worden met de vraag hun plannen te delen.   

Als laatste onderwerp zijn kort de werkzaamheden bij de A7 ter sprake gekomen. Door alle maatregelen zijn de werkzaamheden goed ondervangen. Er speelt nog een probleem rondom vrachtverkeer dat gebruik blijft maken van de brug ondanks verbod, daarom is een extra rijbaan afgesloten.   

De vergadering wordt afgesloten. Het volgende ROAZ-bestuur is een fysiek overleg en vindt plaats op 19 september a.s.   

 

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: