Algemeen-ROAZ - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

6 augustus 2024
|
Nieuws

Algemeen-ROAZ

Op 21 juni vond het Algemeen-ROAZ plaats. Hier worden alle bestuurders van alle acute ketenpartners uit de gehele ROAZ-regio voor uitgenodigd.  

Op de agenda bij het Algemeen-ROAZ stond onder andere de “Experience Zorg en Welzijn”,  een initiatief  om meer promotie te maken voor werken in zorg en welzijn. Dit project wordt getrokken door de SIGRA. In de Experience Zorg en Welzijn worden (voornamelijk) jongeren uitgenodigd om een kijkje te nemen op een fysieke locatie ergens in het land waar uitleg wordt gegeven over werken in de zorg- of welzijnssector, maar ook de mogelijkheid biedt om ervaringen op te doen die je in dit werkveld tegen kunt komen. Door op deze wijze extra aandacht te schenken aan de sector wordt gewerkt aan het verhogen van de instroom van nieuwe medewerkers.   

Ook kwam de governance van het ROAZ ter sprake. In het ROAZ bestuur van 21 mei is afgesproken dat de governance veranderd wordt en daarmee de voorzitters van de subregio’s een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het ROAZ-bestuur. Daarnaast wordt komend jaar een evaluatie uitgezet onder de leden om te toetsen waar de structuur goed gaat en waar deze verbeterd kan worden.   

Het TAZK/ subegionale ROAZ-plannen werden vanuit de verschillende subregio’s toegelicht door de voorzitters en/of programmacoördinatoren.   

De vergadering werd afgesloten met een lunch, het volgende Algemeen-ROAZ is op 8 november 2024.   

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: