Kennismaking nieuwe collega’s
Wie zijn de mensen achter ons werk? Wij stellen Nick Schaart, Kitty Veerbeek en Carolien Sjerps graag aan jullie voor, onze nieuwste aanwinsten in het team!
Nick Schaart:
Adviseur Crisisbeheersing & OTO, vertel eens! Wat houdt jouw rol precies in?
Ik help graag functionarissen, die binnen hun zorgorganisatie een rol hebben in crisisbeheersing, goed in te stelling te brengen. Samen met mijn collega’s faciliteren en sparren we met allerlei adviseurs binnen de zorgketen hoe we functionarissen in de voorbereiding en tijdens een crisis het beste kunnen bedienen door o.a. opleiden, trainen en oefenen aan te bieden. Dat gebeurt ook door beleidskaders aan te reiken, OTO-budgetten beschikbaar te stellen, kennis te delen en ons netwerk in te zetten om de veerkracht van de totale zorgketen binnen onze regio’s te versterken.
Wat is je achtergrond?
Mijn werkleven draait vooral om (bedrijfs-) continuïteitsmanagement. Wat is het ergste wat een organisatie kan treffen? Wat zijn de kroonjuwelen van de organisatie (bijvoorbeeld kritieke zorgprocessen), wat zijn de kwetsbaarheden (mensen, faciliteiten, financiën, etc.) en hoe maak en houd je samen de organisatie als geheel veerkrachtig. Ik adviseerde, trainde mensen op verschillende niveaus in (zorg)organisaties om goed voorbereid te zijn en ga daar lekker mee door. Mijn motto is dan ook: expect the unexpected (verwacht het onverwachte).
Van welke werkzaamheden krijg jij het meeste energie?
Samenwerken met mensen om een doel te bereiken, problemen praktisch en soms op creatieve wijze te tackelen. Schrijven, presenteren en adviezen geven om bewustzijn te creëren en handvatten te geven om beslagen ten ijs te komen in lastige situaties. Kortom: kunnen anticiperen op crisis. To be continued…!
Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie?
Met een andere bril te kijken en mensen op die manier te activeren. Welk deel ben jij van het geheel? Wat loopt er goed? Wat zie je graag anders? Beelden met elkaar uitwisselen en kijken waar we elkaar kunnen ontmoeten, versterken en waar nodig zaken veranderen.
Met name het laatste: veranderen is in vele verbanden een uitdaging. Ik hoop mensen te kunnen meenemen, zaken te kunnen uitleggen en verhelderen om zo gezamenlijk tot resultaten te komen die de regio’s en daarmee de crisisbeheersing naar een hoger niveau te brengen.
Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
(Boek) schrijven, video’s maken ofwel digitaal creatief bezig zijn, reizen en sporten.
Carolien Sjerps:
Mijn naam is Carolien Sjerps.
Sinds 1 januari 2023 ben ik werkzaam als registratiemedewerker/datamanager traumaregistratie bij Netwerk Acute Zorg NH/FL. Een leuke en afwisselende functie, daar ik bij verschillende ziekenhuizen in de regio NH/FL een inkijk neem in het bronsysteem en de gegevens van de opgenomen traumapatiënten registreer.
Elk trauma en de letsels daarbij zijn steeds weer anders en dat maakt het interessant. Het is een uitdaging om de gegevens kloppend te krijgen zodat er een optimale data-analyse gedaan kan worden.
Kitty Veerbeek, is 37 jaar oud, moeder van Jeppe, Nica en Sami, uit Diemen
Adviseur Traumazorg, wat houdt dat in en hoe ben jij hier gekomen?
Ik ben verantwoordelijk voor de voortgang en de ontwikkeling van de traumaregistratie in de regio. Verder gebruiken we de data die voortkomt uit die registratie om analyses op oa zorguitkomsten te doen. Daarnaast leveren wij een bijdrage aan de beleidsontwikkelingen op het gebied van traumazorg.
Wat is je achtergrond?
2 studies gedaan; fysiotherapie en organisatiewetenschappen. In mijn meest recente functie adviseerde ik medisch specialisten over of hun zorg doelmatig was vanuit analyses op declaratiedata. Hiervoor kwam ik bij ziekenhuizen in het hele land en werkte ik veel samen met mijn collega’s en mensen intern bij het ziekenhuis.
Van welke werkzaamheden krijg jij het meeste energie?
Informatie inzichtelijk en begrijpelijk maken met data, partijen samen brengen om tot een oplossing/vooruitgang te komen en samen met een team goede resultaten boeken in bijvoorbeeld vernieuwingsprojecten.
Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie?
Een van de mooiste kansen ligt in de zeer nabije toekomst; een nieuw landelijk dataplatform waar de LTR (Landelijke Trauma Registratie) data verzameld zal worden. Op deze manier de invoer van de LTR meer te automatiseren is een hele mooie kans om de kwaliteit van de data te verbeteren.
Daarnaast ligt er een grote uitdaging in het halen van de IZA norm met betrekking tot 90% van de multitrauma patiënten die naar een level 1 traumacentrum moeten worden gebracht. Zo ver is het nog niet en daar zullen nog verschillende afwegingen en stappen voor nodig zijn. Erg interessant en ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen.
Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Sporten (met onze kinderen) als tennis/crossfit/skiën/krachttraining, reizen, onkruid wieden, wandelen, cocktails en wijn drinken, uit eten gaan en natuurlijk met mijn gezin samen zijn in bijvoorbeeld onze heerlijke tuin!