ACUTE ZORG: 24STE NATIONALE SPOEDZORGCONGRES - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

26 oktober 2023
|
Nieuws

ACUTE ZORG: 24STE NATIONALE SPOEDZORGCONGRES

3 november 2023 vindt in Utrecht het 24ste Nationale Spoedzorgcongres plaats. Het congres staat vooral in het teken van nieuwe technologieën en digitale toepassingen die het leven van patiënten, artsen en andere medewerkers in de acute zorg kunnen verbeteren. Welke digitale middelen en mogelijkheden zijn er, of komen er snel aan? In hoeverre vergroten zij de inzetsnelheid, de kwaliteit en het werkplezier in de acute zorg? En kunnen deze innovatieve oplossingen de werkdruk en de kosten verlagen?

Digitale beslisondersteuning
De kwaliteit en toegankelijkheid van de acute zorg staan onder druk. De vraag naar spoedzorg groeit, het aantal acute zorgmedewerkers is schaars en de werkdruk is hoog. Zorgcoördinatie en regionale samenwerking zijn slechts een deel van de oplossing. Dit congres zoomt daarom in op de digitale middelen en nieuwe mogelijkheden die er zijn om de acute zorg slimmer te organiseren en de kwaliteit en toegankelijkheid te verbeteren. Bijvoorbeeld via apps en kunstmatige intelligentie toepassingen. Wie deelneemt aan dit congres, weet na afloop:

  • Wat de effecten van digitale beslisondersteuning zijn op de snelheid van opstart en inzet van acute zorg. Dragen deze middelen bij aan een betere zorgkwaliteit? In hoeverre vergroten ze het werkplezier en verminderen ze de werkdruk? Verlagen ze de kosten?
  • Welke technische en wettelijke mogelijkheden zijn er voor meer digitale ondersteuning bij spoedeisende besluitvorming.
  • Welke innovatieve oplossingen operationeel zijn in ROAZ-regio’s. Wat zijn de ervaringen daarmee? Welke nieuwe digitale middelen en oplossingen komen eraan?
  • Welke nieuwe kennis en inzichten er zijn bij software-ontwikkelaars, overheidsinstanties en onderzoeksinstellingen rond digitale beslisondersteuning.

Afwisselend programma
In vier congresblokken volgen we de weg die de spoedeisende patiënt aflegt (de patient journey). Naast plenaire sprekers zijn er drie rondes met keuzesessies. U kunt kiezen uit kennissessies, workshops of een sessie met een aantal korte (flits)presentaties. Er is voldoende tijd voor vragen en discussie.

Voor wie?
Het congres op 3 november is bestemd voor leidinggevenden en ervaren professionals, beleidsmakers patiëntvertegenwoordigers, software-ontwikkelaars, en consultants in de acute zorg. De Congreszaak organiseert het congres, samen met het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU). Dagvoorzitter is Arold Reusken (Hoofd bureau LNAZ). Accreditatie is aangevraagd.

De congrescommissie bestaat uit: Arold Reusken (hoofd van het landelijk bureau van het LNAZ), Jack Versluis (Bestuurder RAVU en bestuurslid Ambulancezorg Nederland), Guus Schrijvers (Oud-hoogleraar Public Health UMC Utrecht) en dr. Nanne Bos (Programmaleider Zorg vanuit Patiëntenperspectief bij het Nivel).

Laat u inspireren door nieuwe inzichten en invalshoeken. En deel uw ideeën en ervaringen met andere deelnemers uit de acute zorg. Bekijk hier het congresprogramma, de sprekers en de praktische informatie.

Bron: Ambulance zorg Nederland

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: