BovenIJ opening Spoedplein - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

4 juli 2023
|
Nieuws

BovenIJ opening Spoedplein

Spoedpost

Op 30 mei 2023 opende de Spoedpost Amsterdam-Noord haar deuren voor patiënten. In deze nieuwe spoedpost, die donderdag 30 mei feestelijk werd geopend door minister Kuipers, werkt een team van huisartsen, SEH-artsen, medisch specialisten, SEH–verpleegkundigen en triagisten samen. Zo krijgt u als patiënt zo snel mogelijk de juiste zorg van de juiste zorgprofessional die past bij uw acute medische klacht. De Spoedpost Amsterdam-Noord is te vinden aan de achterzijde van het BovenIJ.

Op deze vernieuwde Spoedpost kunnen we u nog beter helpen bij acute klachten. We leggen hieronder uit of en wanneer u hier gebruik van kunt maken. Bij een levensbedreigende situatie belt u altijd 112.

Heeft u overdag medische zorg nodig?
Bel dan uw eigen huisarts en maak een afspraak.

Heeft u ‘s avonds, ’s nachts of in het weekend snel medische zorg nodig?
Kijk dan op de website of de app moetiknaardedokter.nl wat de beste hulp is voor uw medische klacht. Na het invullen van een paar vragen, volgt binnen 1 minuut een advies, bijvoorbeeld ga naar de Spoedpost Amsterdam-Noord.

De juiste zorg voor uw acute klacht
Op de nieuwe Spoedpost Amsterdam-Noord wordt u ontvangen door een triagist. Een triagist is medisch geschoold om te bepalen wat de juiste hulp is die past bij de ernst van uw klacht.

Is er een huisarts nodig? Dan bespreekt de triagist uw situatie met de huisarts op de spoedpost. Het hangt van uw klacht af of de huisarts u gelijk wil zien, of dat voor u een afspraak wordt gemaakt op een later tijdstip. Als blijkt dat u medisch specialistische hulp nodig heeft, dan wordt u gezien door een SEH-arts of een medisch specialist.

Met deze nieuwe spoedpost zorgen wij er samen voor dat u bij acute klachten geholpen wordt door de zorgprofessional die past bij uw klachten.

Bron: Bovenij Ziekenhuis

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: