Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland en Noordwest Ziekenhuisgroep nieuwe koplopers - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

28 januari 2022
|
Nieuws

Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland en Noordwest Ziekenhuisgroep nieuwe koplopers

Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) en Noordwest Ziekenhuisgroep slaan de handen ineen om patiënten digitaal te verwijzen tussen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp (SEH) van Noordwest. ICT-leveranciers HealthConnected en ChipSoft zijn betrokken voor de technische realisatie. Dit project is onderdeel van de realisatie van het spoedplein op Noordwest locatie Den Helder, waarbij de huisartsenpost en SEH volledig zijn geïntegreerd. 

De samenwerking tussen HKN, Noordwest, HealthConnected en ChipSoft is één van de koploperprojecten van het landelijke programma ‘Met spoed beschikbaar’. Koploperprojecten zijn regionale samenwerkingsverbanden van spoedzorgaanbieders die, samen met hun ICT-leveranciers, de digitale uitwisseling van gegevens tussen ketenpartners in de acute zorg naar een hoger plan willen tillen. Naar verwachting is het koploperproject ten behoeve van het spoedplein in Den Helder eind mei 2022 gereed.

Spoedplein

HKN en Noordwest werken momenteel aan de realisatie van het spoedplein op Noordwest locatie Den Helder. Hier vindt alle acute zorg plaats onder één dak, waarbij de SEH en huisartsenpost volledig zijn geïntegreerd. Patiënten worden ontvangen en getrieerd via één balie, waarna zij direct doorgestuurd worden naar de juiste zorgverlener.

Annet Middendorp, manager acute zorg HKN: “Met de komst van het spoedplein creeëren we een optimaal zorgpad voor de patiënt. Eén balie, één afdeling, nauwe samenwerking; belangrijke elementen waarmee we een mooie stap zetten in het verlenen van de juiste zorg op de juiste plek.”

Jurgen Sernee, lid raad van bestuur Noordwest: “Met het spoedplein in Den Helder scharen we ons bij de eerste regio’s in Nederland die op zo’n verregaande wijze samenwerken bij de organisatie van de spoedzorg. De technische koppeling van onze patiëntsystemen ondersteunt deze unieke geïntegreerde aanpak van de spoedzorg.”

Bron: Metspoedbeschikbaar.nl

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: