Jaarrapport Traumaregistratie 2017-2021 - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

7 juli 2022
|
Nieuws

Jaarrapport Traumaregistratie 2017-2021

Elk jaar publiceren Netwerk Acute Zorg Noordwest en SpoedZorgNet het jaarrapport Traumaregistratie. Het jaarrapport 2017-2021 is in te zien en te downloaden via deze link.

In de landelijke traumaregistratie (LTR) worden alle ongevalspatiënten geregistreerd die via de spoedeisende hulp worden opgenomen, worden overgeplaatst of overlijden op de SEH. Van deze patiënten worden prehospitale data vastgelegd, data over het SEH-bezoek, de opname en de letsels. De resultaten voortkomend uit de LTR en beschreven in het jaarrapport worden gebruikt om de zorg van de traumapatiënt in de keten te verbeteren, door inzicht te geven in patiëntenstromen, letselincidenties en uitkomsten van traumazorg. Bovendien worden de data ingezet in verschillende wetenschappelijke onderzoeksprojecten binnen de (regionale) traumazorg.

In het jaarrapport blikken wij terug op de traumazorg gedurende de jaren 2017-2021. Een aanzienlijk deel van de traumapatiënten die worden geïncludeerd in de LTR betreffen fietsers, voetgangers en mensen op een scootmobiel. Daarom hebben wij ervoor gekozen om in het laatste hoofdstuk dieper in te gaan op neuro-traumatische letsels bij deze patiëntencategorie.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Marleen van den Berg (mh.vandenberg@amsterdamumc.nl) of Paulien Homma (p.c.homma@amsterdamumc.nl)

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: