Nieuwe ambulancepost Ambulance Amsterdam bij locatie AMC - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

10 november 2022
|
Nieuws

Nieuwe ambulancepost Ambulance Amsterdam bij locatie AMC

Op het terrein van locatie AMC verrijst binnenkort een nieuwe ambulancepost voor Ambulance Amsterdam. Deze biedt onderdak aan maar liefst 20 ambulances (inclusief wasplaats) en biedt een comfortabele werkplek aan zorgverleners die 365 dagen per jaar, 24 uur per dag klaarstaan om ambulancezorg te verlenen.

In 2020 is een architectenselectie gehouden waar architectenbureau Wiegerinck het winnende ontwerp heeft ingediend. “Het glasheldere gebouw biedt professionals alle ruimte om hun belangrijke werk te doen en verrijkt het ziekenhuisterrein met een nieuw aangezicht”, zo licht architect Tom Vlemingh het ontwerp toe. De nieuwe ambulancepost komt aan de zuidwestkant van locatie AMC, aan de Meibergdreef vóór de energiecentrale.

 

Nieuwe ambulancepost Ambulance Amsterdam bij locatie AMC

Primaire proces leidend

Het gebouw is zodanig ingericht dat het primaire proces – het verlenen van ambulancezorg – op geen enkele manier wordt gehinderd door personeelsbewegingen en logistieke stromen. Alle verschillende stromen zijn uit elkaar gehaald: ambulancemedewerkers komen via de hoofdentree binnen, halen schone werkkleding op, kleden zich boven om in de lockerrooms en gaan via de centrale trap weer naar beneden om hun voertuig te prepareren, waarna ze bij een ritopdracht uitrijden. Kantoormedewerkers gaan bij aankomst ook meteen naar boven, waar de ondersteunende werkplekken zijn.

Ontspanning verzekerd

Ambulancepersoneel doet veeleisend en inspannend werk. Daarom biedt het gebouw op de bovenverdieping volop ruimte om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en bij te komen. In een prettige, gezamenlijke woonkamer of, wanneer ze de behoefte hebben om even alleen te zijn, in aparte zitjes. In de ruime keuken kunnen medewerkers hun ontbijt, lunch of avondmaaltijd klaarmaken. Erg prettig is de buitenruimte, waar ze kunnen genieten van de buitenlucht met zicht op het groen van de bomen.

Samenwerking

Amsterdam UMC en Ambulance Amsterdam zijn blij met het ontwerp en de samenwerking. Frans Sier, directeur Ambulance Amsterdam: “Onze medewerkers krijgen straks een moderne, ruime ambulancepost voorzien van alle comfort op een goede, toegankelijke locatie. Dit is een enorme stap voorwaarts.” Ook Emile Spek, directeur Huisvesting en Techniek van Amsterdam UMC is enthousiast: ”Goed over de stad gespreide voorzieningen voor het ambulancenetwerk zijn cruciaal. Met dit gebouw in Zuidoost wordt die goede dekking geborgd. Het gebouw zal bij oplevering daarbij ook een passend visitekaartje aan de westkant van de locatie AMC zijn.”

Planning

Afgelopen juni is de overeenkomst met aannemer Kwakkenbos ondertekend. Deze aannemer heeft ervaring met het bouwen van ambulanceposten. Amsterdam UMC is opdrachtgever. Na oplevering huurt Ambulance Amsterdam de ambulancepost van Amsterdam UMC. De bouwfase begint begin september 2022. De verwachte opleveringsdatum is 1 juni 2023.

Nieuwe ambulancepost Ambulance Amsterdam bij locatie AMC 1

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: