Realisatie spoedplein Den Helder - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

7 juli 2022
|
Nieuws

Realisatie spoedplein Den Helder

Noordwest Ziekenhuisgroep en Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) werken aan de realisatie van het spoedplein op Noordwest locatie Den Helder. Hier vindt alle acute zorg plaats onder één dak, waarbij de SEH en huisartsenpost volledig zijn geïntegreerd. Patiënten worden ontvangen en getrieerd via één balie, waarna zij direct doorgestuurd worden naar de juiste zorgverlener.

Annet Middendorp, manager acute zorg HKN: “Met de komst van het spoedplein creëren we een optimaal zorgpad voor de patiënt. Eén balie, één afdeling, nauwe samenwerking; belangrijke elementen waarmee we een mooie stap zetten in het verlenen van de juiste zorg op de juiste plek.”

Jurgen Sernee, lid raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep: “Met het spoedplein in Den Helder scharen we ons bij de eerste regio’s in Nederland die op zo’n verregaande wijze samenwerken bij de organisatie van de spoedzorg.”

Ambitie

Het spoedplein op Noordwest locatie Den Helder is een samenwerking tussen Noordwest Ziekenhuisgroep en Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland. De ambitie is een geïntegreerde aanpak van de spoedzorg, waarbij de juiste zorg op de juiste plek wordt geboden. Eerder opende Noordwest Ziekenhuisgroep in dit kader de afdeling acute zorg, met onder andere de spoedeisende hulp, observatorium en medium care. Deze ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door VGZ en Zilveren Kruis. Naar verwachting opent het spoedplein begin 2023 zijn deuren op Noordwest locatie Den Helder.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Yuri Pijnacker, unithoofd acute zorg Noordwest Ziekenhuisgroep (y.c.pijnacker@nwz.nl)

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: