Symposium Bestuurders Langdurige Zorg - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

5 februari 2024
|
Nieuws

Symposium Bestuurders Langdurige Zorg

Symposium Bestuurders Langdurige Zorg

Donderdag 25 januari organiseerde het AMR Zorgnetwerk NH-FL het Symposium voor Bestuurders uit de langdurige zorg in regio NH-FL. Het was een inspirerende bijeenkomst, waar belangrijke thema’s werden besproken en bediscussieerd.

Na een welkomstwoord van netwerk coördinator Aletta Kliphuis werd een bevlogen lecture gehouden door Menno de Jong | Hoofd Medische Microbiologie & Infectiepreventie Amsterdam UMC over de urgentie en uitdagingen van AMR bestrijding in Nederland. Vervolgens presenteerde Deskundige Infectiepreventie Charlotte Michels de ontwikkelingen t.a.v. infectiepreventie in de langdurige zorg, waarna Ronald Schmidt | Raad van Bestuur Cordaan de aanwezigen meenam in het belang van infectiepreventie vanuit bestuurlijk perspectief.

Er was een paneldiscussie waar stellingen werden bediscussieerd en ten slotte werd verteld over MUIZ, een gratis webbased programma dat realtime overzicht geeft van uitbraken van infectieziekten en de Infectiepreventie Audit App, een applicatie waarin een instelling zichzelf kan auditeren op het gebied van infectiepreventie. aantal lopende projecten die helpen meer inzicht te krijgen in infectieziektebestrijding en infectiepreventie. Het symposium werd afgesloten met een informele netwerkborrel.

Er was een paneldiscussie waar stellingen werden bediscussieerd en ten slotte werd verteld over MUIZ en de Infectiepreventie Audit App, twee lopende projecten die helpen meer inzicht te krijgen in infectieziektebestrijding en preventie. Het symposium werd afgesloten met een informele netwerkborrel.

Wat ons betreft een waardevol platform waar veel mooie inzichten gedeeld werden. Op naar meer impactvolle dialogen!

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: