Versoepeling coronamaatregelen Amsterdam UMC vanaf vandaag (23 maart) - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

25 maart 2022
|
Nieuws

Versoepeling coronamaatregelen Amsterdam UMC vanaf vandaag (23 maart)

Vanaf vandaag wordt een aantal coronamaatregelen binnen de organisatie versoepeld. Hiermee volgt Amsterdam UMC de lijn van de overheid, maar wel met beleid. Want hoewel het aantal opnames van coronapatiënten beperkt blijft, is het coronavirus nog steeds onder ons.

Het aanhouden van de 1,5 meter blijft de belangrijkste basismaatregel. Als afstand houden in de openbare ruimten niet mogelijk is, draag je een mondneusmasker. In patiëntenkamers dragen medewerkers en bezoekers altijd een mondneusmasker, ook als ze 1,5 meter afstand houden.

De belangrijkste wijzigingen op een rij

  • In openbare ruimten hoeven medewerkers, patiënten en bezoekers geen mondneusmaskers meer te dragen. Als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, dragen ze een wegwerp mondneusmasker. Op verzoek kunnen patiënten en bezoekers een masker krijgen bij de ingangen.
  • In patiëntenkamers dragen zowel medewerkers als bezoekers een mondneusmasker, zowel binnen als buiten 1,5 meter afstand van patiënten.
  • Er kunnen weer meer mensen in de lift. Is 1,5 meter afstand houden niet mogelijk? Draag dan ook hier een wegwerpmondneusmasker.
  • Het bezoekbeleid is versoepeld. Op de meeste afdelingen zijn 2 bezoekers tegelijk welkom, mits afstand houden mogelijk is. Bekijk de Roadmap hieronder voor de uitgewerkte bezoekregels. Patiënten en bezoekers vinden deze informatie op de website.
  • Patiënten mogen 2 begeleiders meenemen naar hun afspraak.
  • Er zijn geen aparte ingangen voor medewerkers meer. Blijf wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
  • Het thuiswerkadvies blijft ongewijzigd: werk maximaal de helft van de tijd op locatie. Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Overzicht nieuwe regels

Een overzicht van de nieuwe regels vind je in de ‘Roadmap’ (pdf) hieronder.

Updates CBT en andere documenten rond corona

Op zoek naar de updates van het CBT, documenten en beleid rondom corona? Je vindt ze op de themapagina coronavirus.

Bron: Amsterdam UMC

 

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: