Wegwerkzaamheden A7 in volle gang - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

23 april 2024
|
Nieuws

Wegwerkzaamheden A7 in volle gang

Wegwerkzaamheden A7 in volle gang

De werkzaamheden om de brug op de A7 bij Purmerend te versterken zijn inmiddels in volle gang. De mogelijke gevolgen ervan (slechte bereikbaarheid van het ziekenhuis, langere reistijden voor zowel patiënten als medewerkers) lijken tot nu toe mee te vallen. Dat komt voor een groot deel door de vooraf getroffen maatregelen, bedachte oplossingen en de gedragsverandering van de weggebruikers. Zo is het verzoek aan de medewerkers in de zorg om buiten de spits te reizen, het ov te gebruiken en thuis te werken indien mogelijk, goed opgevolgd. Het blijft van groot belang  om dit ook de komende maanden vol te blijven houden.

We kunnen het niet alleen

De regionale zorgpartijen (meldkamers, ambulancediensten, ziekenhuizen huisartsen(posten), VVT-organisaties en GGZ hebben onder regie van het NAZ Noord-Holland/Flevoland de afgelopen maanden zeer intensief met elkaar samengewerkt en afspraken gemaakt om de zorg bereikbaar en beschikbaar te houden. Tevens zijn de GHOR, RWS, de gemeente Purmerend en de IGJ hier nauw betrokken. De voortgang wordt gedurende de werkzaamheden nauw gevolgd en waar nodig bijgesteld om de zorg toegankelijk te houden.

We staan nog maar aan het begin van een spannende periode, waarin we als samenwerkende partijen alert dienen te blijven op de mogelijk  structureel toenemende filedruk. Samen met eerder genoemde partijen, hun medewerkers en de patiënten/cliënten gaan we het voor iedereen tot september werkbaar houden. Dat is het doel. Bij voorbaat dank voor ieders hulp hierbij!

Bron: NAZNHFL

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: