OLVG opent officiële Trauma Unit - Netwerk Acute Zorg Noord-Holland/Flevoland

23 maart 2023
|
Nieuwsbrief

OLVG opent officiële Trauma Unit

OLVG opent officiële Trauma Unit

Op 26 januari heeft OLVG officieel de multidisciplinaire Trauma Unit geopend. De plannen lagen er al om de (grotendeels) gescheiden werkvorm tussen de Orthopedie en Traumachirurgie te beëindigen.

Vanaf heden worden alle klinische opnamen voor patiënten met (semi-acuut) letsel op het gebied van het Steun- en Bewegingsapparaat (SBA) geconcentreerd op A4 locatie West.

‘Elke traumapatiënt die in OLVG komt wordt door één team en volgens dezelfde protocollen en werkwijzen behandeld in een optimale organisatie. Zo leveren wij de best mogelijk traumazorg in Groot Amsterdam voor patiënten met een letsel aan het Steun- en Bewegingsapparaat.’

De concentratie van kennis en kunde zorgt ervoor dat de patiënt optimaal profiteert van de best mogelijke traumazorg, waarbij de zorg om de patiënt heen in nauwe samenwerkring met alle betrokken disciplines wordt geleverd. De Trauma Unit is gevestigd in West (Level 2 traumacentrum), waar alle operatieve traumazorg al sinds 2017 is geconcentreerd. In Oost (Level 3 traumacentrum) wordt naast de basis SEH-functie voor trauma, vooral poliklinische- en gipskamertraumazorg geleverd.

Er zullen nog diverse logistieke, organisatorische en ICT/Epic-technische hobbels moeten worden overwonnen, maar de traumachirurgen en trauma-orthopeden zijn blij met deze belangrijke stap en kijken uit naar de mooie samenwerking!

 

Deel bericht:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over deze focusgroepen en/of onderwerpen, kunt u contact opnemen met de betrokken adviseurs: